Blyneliai su varške, kvepiantys apelsinais

Mano šeimą galima pavadinti blyniniais. Lukutis blynus galėtų valgyti 7 kartus per savaitę ir dar ko gero paprašytų kai kuriomis dienomis iškepti ir pusryčiams ir vakarienei. Kiekvieną kartą paklaustas, ką norėtų valgyti, nė nepagalvojęs atšauna: „Blynus!“. Aną dieną man aiškino: „Vieną dieną reikia valgyti didelius blynus (suprask lietinius), o kitą mažyčius blynus, dar kitą didelius, dar kitą mažyčius“. Aš tik nusišypsojau, palinksėjau galvą ir eilinį kartą nuėjau kepti blynų. Šį kartą buvo mažyčių blynų eilė, o šaldytuve gulėjo varškė, kurią būtinai reikėjo sunaudoti, tad gimė štai tokie garduoliai…

Varškės blyneliai

Varškės blyneliai, kvepiantys apelsinais

Blynelių su varške receptas (~30 blynelių)

Reikės:

  • 300 g varškės (9% Rokiškio naminė);
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 kupini valg. š. (~40 g) cukraus;
  • 210 g pieno (~0,75 stiklinės);
  • 190g miltų (405 D);
  • 6 lašai Dr. Oetker skystas apelsinų aromatas;
  • 75 g sviesto (tinka ir margarinas „kepiniams“;
  • 0,5 nubr. arb. š. kepimo miltelių;
  • aliejus kepimui.

Gaminimas:

  1. Varške su kiaušiniais ir cukrumi sutryniau blenderiu;
  2. Į varškės masę supyliau pieną ir išmaišiau;
  3. Įsijojau miltus, įvarvinau 6 lašus apelsinų aromato  ir dar kartą kruopščiai išmaišiau, kad neliktų jokių nepageidaujamų gumulėlių;
  4. Ištirpinau sviestą ir nelaukusi, kol atvės, supyliau į tešlą. Išmaišiau;
  5. Sudėjau kepimo miltelius ir atsargiai permaišiau šaukštu. Esu skaičiusi, kad juos reikia dėti paskiausiai ir, kad tikrai suveiktų, būtinai tik maišyti (jokiu būdu neplakti mikseriu). Šita teorija man pasiteisino ne tik blynus, bet ir kitokius kepinius darant. Puikiai iškilo.
  6. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
  7. Kepame ant nekaitrios ugnies (jei viryklė elektrinė, tai  5-6 karštis kaip tik) su keliais lašais aliejaus, nes tešloje įdėtas sviestas ir taip neleidžia blynams prikibti prie keptuvės. Blynelius formavau valgomu šaukštu, po 6 į keptuvę.

Blynelius patiekiau su grietinės ir cukraus padažu, taip pat labai tinka grietinė sumaišyta su aviečių uogiene.

Kad būtumėte matę sūnaus veidą, kai paprašiau pačia pirmą keptuvę blynų leisti nufotografuoti prieš valgant. Jis tai priėmė kaip visišką draudimą valgyti ir pamanęs, kad jų iš viso negaus patempė lūpą ir vos nepradėjo verkti. Nepadėjo nė aiškinimai, kad čia jau tuoj galės valgyti. Tik spėjau nufotografuoti, visi blyneliai kaip mat dingo iš lėkštės. Supratau, kad nuo šiol mažiukais blynais kurį laiką bus įvardijami būtent šie.

Skanaus!

Laukiu komentaro! :)