Originalus belgiškų vaflių receptas

Ilgai svajojau apie belgiškus vaflius, kuriuos dažnai siūlo mūsų Lietuviškuose kurortuose už palyginti nemažą kainą, o aš vis neatsispiriu ir nusiperku. Aišku niekada nepasigailiu, nes jau tas vaflio tirpimas burnoje.. Tiesiog Dieviška… Kaip tik Kalėdoms brolis kaip žinodamas padovanojo vaflių elektrinę kepyklę, tad aš ilgai nelaukus puoliau ieškoti tikro belgiško recepto ir kepti kepti kepti… Sūnui labai patiko, nors tų Palangietiškų jisai nelabai norėdavo ragauti.. Vyras taip pat  labai gyrė ir dabar jau turime tradiciją – vieną kartą per savaitę išsikepti belgiškų vaflių…

Belgiški vafliai

Belgiški vafliai

Belgiški vafliai – receptas

Šį receptą atradau Septyniuose virtieniuose. Jis tikros belgės, todėl labai džiaugiuosi, kad jį išbandžiau, nes blynai gaunasi be galo skanūs. Pasikoregavau jį pagal savo šeimos poreikius ir štai kas gavosi :)

Reikės:

4 kiaušiniai;

4 valg. š. cukraus;

1 stiklinė (250 ml) pieno;

0,5 arb. š. vanilinio cukraus pudra (Naudojau Dan sukker);

260 g miltų (malsenos ekstra – biskvitams, pyragams);

0.5 arb. š. kepimo miltelių;

125g sviesto;

Gaminimas:

1. Kiaušinių trynius išsukau su cukrumi.

2. Supyliau pieną, įbėriau vanilinio cukraus pudrą ir išmaišiau.

3. Susijojau miltus ir vėl gerai išmaišiau.

4. Sviestą ištirpinau ir šiek tiek atvėsinusi supyliau į tešlą. Permaišiau.

5. Kiaušinio baltymus suplakiau mikseriu ik istandžių putų. Į tešlą sudėjau kepimo miltelius, o paskui ir kiaušinių baltymus. Labai atsargiai išmaišiau. Tešlai dar daviau pastovėti apie 10 min.

Turi gautis puri, tiršta konsistencija.

Kepimas:

Pirmą kartą kai kepiau šiuos blynus nevarčiau, nes to reikalavo šios vaflinės kepimo taisyklės, tačiau antrą kartą nepaisiau šios taisyklės ir tik įdėjus tešlą į keptuvę ir užvožus dangtį visą kepyklą apverčiau aukštyn kojelėmis kaip ir minėjo savo recepte autorė. Blynai iškepė kur kas geriau bei tešla tolygiau pasiskirstė. Nemanau, kad kepyklė nuo to labai nukentėjo. :)

Jei vis tik neturite belgiškų vaflių kepyklos, tačiau labai norite pamėginti, esu tikra, kad suveiktų ir su čirvinių blynų (širdelių blynų)  kepykla :)

Skanaus!

 

24 thoughts on “Originalus belgiškų vaflių receptas

    • Smagu, kad užsukote :) Neįsivaizduoju idealesnio recepto. Galbūt dar būtų galima pridėti grietinės arba kondensuoto pieno. Bet tada jau tikri keksiukai vaflių pavidalu gautųsi :) Visada galima pasieksperimentuoti :)

    • Pirmiausiai tai labai džiugu gauti komentarą iš nepažįstamo žmogaus :) Jūs teisus/-i sakydamas/-a, kad jų skonis kaip diena ir naktis. Tą supratau tik pabandžius iškepti :) Man belgiški skanesni :)

    • Džiaugiuosi labai kad užsukote ir patiko receptas :) Tikiuosi, kad apsilankysite čia da-niau ir rasite sau patinkančių dalykų dar daugiau! :)

    • Dėkoju už gražų atsiliepimą ir džiaugiuosi, kad atradote Jums patinkantį receptą. Šiuos vaflius gardiname labai įvairiai. Be galo mėgstamas pagardas – klevų sirupas, tačiau kai jo nėra tinka ir aviečių uogienė :) Kai mažoji išaugs iš vaikiškų alergijų, gardinsime pienišku šokoladu ir pabarstukais :) Dar, jei turiu šaldytų uogų (ypač žemuogių), patinka sumaišyti su jogurtu ir dažyti vaflį į jį. Taip pat galima ir grietinę sumaišyti su uogiene. Mūsų šeimai patinka :)

    • Miela Živile, tikrai labai gaila, kad įvyko fiasko.. Per anksti vertėte. Pasitreniravus tikrai išeis :) Bet kaip supratau paskui išėjo išsipūtę ir nevartant.. Bent jau skanu buvo! :)

    • Birute, apgailestauju, kad Jums neišėjo. Galbūt keptuvės sluksnis buvo pažeistas. Pirmą kartą kepant keptuvėje rekomenduojama ją patepti aliejumi arba sviestu. Po to jau nebereikia :) Sėkmės! Tikiuosi pavyks.

    • Birute, apgailestauju, kad Jums neišėjo. Galbūt keptuvės sluoksnis buvo pažeistas. Pirmą kartą kepant keptuvėje rekomenduojama ją patepti aliejumi arba sviestu. Po to jau nebereikia :) Sėkmės! Tikiuosi pavyks.

  1. Tik ka issikepiau, tik as atskirai neplaku kiausiniu (tingiu), o viska kartu. ir esu dariusi kaskada eksperimentussu varskes apkepu, tai nieko man nekeicia. iseina vienodai. Tai ir vafliu buvo Skonis nerealus, blynai isejo su traskesiu, bet to paciu ir minksti ir skanus.
    ACIU uz recepta

    • Labai džiaugiuosi, kad pavyko :) Kai išsiplaka kiaušinis atskirai nuo baltymo, vafliai gaunasi puresni. Bet jei to ir nedarote, skonis vistiek lieka toks pats geras :) Sėkmės

Palikti atsakymą: Birute Atšaukti atsakymą