R&J pica su jūros gėrybėmis

Jau senokai esame su broliu pakalbėję, jog jis su savo širdies drauge Joana pasigamino fantastišką vegetarišką picą su jūros gėrybėmis. Aš tik suplojau rankomis, kadangi esu didelė jūros gėrybių mėgėja, ir paprašiau, kad vieną dieną tą visą picos gaminimą perkeltume į mano virtuvę. Ir štai, prieš nepilną savaitėlę, pasitaikė proga savo akimis ir skrandžiu įsitikinti šios picos šaunumu.

Pasidalinome darbais ir prasidėjo… Aišku, man teko lengviausia dalis – pasirūpinti, kad šaldytuve nieko netrūktų ir picos blynu, o mano šaunuoliai svečiai pjaustė, tarkavo, tepė, dėliojo natiurmortus iš ingridientų ir tiekė į stalą…

Pica su jūros gėrybėmis

Pica su jūros gėrybėmis

Pica su jūros gėrybėmis – 3 variacijos

Kadangi picos blynas išėjo standartinės kepimo skardos dydžio (40x28cm), mintyse padalinome jį į tris dalis ir kiekvienoje dalyje šiek tiek pakeitėme ingridientus, kad būtų įdomiau. Tiksliai sumatuoti ingridientų man taip ir nepavyko (mat gaudžiau foto aparatu gaminimo įmantrybes), tačiau picai padaryti didelio tikslumo juk nereikia. Svarbiausia, teisingai suderinti ingridientus, kas Joanai ir Rokui pavyko, mano skoniui, puikiai :)

Mielinis picos blynas

 Reikės:

  • 500 g miltų;
  • 1 pak. Dr. Oytker sausų mielių;
  • 250 ml pieno;
  • aliejaus, tiek, kad tešla neliptų prie rankų;
  • žiupsnelis druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1.  Miltus sumaišome su sausomis mielėmis ir prieskoniais.
  2. Įpilame pašildytą pieną bei 3-4 šaukštus aliejaus. Suminkome tešlą. Jei tešla kimba prie rankų, tuomet įpilame dar šiek tiek aliejaus.
  3. Iškočiojame į maždaug 0,5 cm pločio blyną ar kvadratą ir dedame ant kepimo popieriaus į skardą. (Prieš tai tešlai pakilti NEREIKIA.)
  4. Subadome šakute ir įdedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę,  5-7 minutėms pakepti. Aš kepiau karšto oro režimu. Blynas neturi iškepti visiškai – tik apdžiūti.

Šaldytuve reikėtų turėti…

  • Fermentinis sūris – 1 pakelis;
  • Mocarelos sūris – 1 didelė pakuotė;
  • Kietasis sūris (jau sutarkuotas „Džiugas“);
  • Krabų lazdelės (mažesnė Vici pakuotė);
  • Krevetės išlukštentos nešaldytos;
  • šampinjonai – ~8 didesnės galvutės;
  • Špinatai;
  • Pomidorai – 2-3 vnt.
  • Raudonoji arba geltonoji paprika – 1vnt.
  • Tradicinis pomidorų padažas.
  • Prieskoninės žolelės: bazilikai, itališkos žolelės
  • pipirai

Gaminimas

1. Pasiruošiame picos padą: ištepame pomidorų padažu, plonu sluoksniu.

2. Dėliojame ne storai likusius ingridientus. Jų dėliojimo tvarką pateikiau nuotraukoje. Joje susigaudyti bus aiškiau ir greičiau nei skaityti aprašytus žingsnelius.

Picos su jūrų gėrybėmis ingridientai

Trys picos su jūrų gėrybėmis

 

3. Kepti reikia 180 laipsnių orkaitėje, karšto oro funkcija (jei orkaitė elektrinė), kol išsilydo sūris ir iškepa blynas, apie 15 min. Jei matysite, kad sūris išsilydė, o blynas vis dar baltas, dar pakepkite orkaitėje tik su kaistančios apačios režimu. Taip nesudeginsite sūrio.

4. Išsiskyrę pomidorų ir grybų sultys suteikia picai pakankamai drėgnumo, tad papildomai padažo gamintis jau nebereikia.

Belieka palinkėti SKANAUS!

Pica su jūrų gėrybėmis

Pica su jūrų gėrybėmis

*************************************************************************

Pabaigai dar norėčiau pridurti, jog esu be galo dėkinga Joanai ir Rokui už tokią skanią vakarienę. Žinoma, galima pasigaminti ir patiems, tačiau kito gamintas maistas nepalyginamai gardesnis. O dar jei jis atkeliauja tiesiai į namus… na, patys suprantate :) Tikiuosi, kad tai ne paskutinis kartas, kada savo kulinarinėmis idėjomis pasidalinate su mumis. :)

O skaitytojus, jei patiko receptas ir gaminote, noriu paraginti  nepasididžiuoti ir palikti atsiliepimus komentarų skiltyje. Dėkoju, kad esate su manimi :)

4 thoughts on “R&J pica su jūros gėrybėmis

  1. Dažnai vis žvilgteliu ir žvilgteliu į šį receptuką ir vis neprisiruošiu imti ir pasigaminti. Bet atrodo labai skaniai ir gražiai. :)

    • Linkiu, kad greitai pavyktų pasigaminti ir žinoma pasidalinsi su Viktorijos namais rezultatais ir galbūt mintimis, kaip tą picą būtų galima patobulinti :)

    • Labai džiaugiuosi! Iš visos tos picos būtent padas ir yra mano kūryba. Visa kita buvo palikta broliui ir jo draugei :) Tikiuosi, kad ir kiti receptukai suvilios ir užsuksite čia dažniau. :)

Laukiu komentaro! :)